Bert Schulten
hoogleraar Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie
VUmc / ACTA AmsterdammBert Schulten is hoogleraar mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA), in het bijzonder de reconstructieve chirurgie, aan het VUmc en ACTA in Amsterdam. Hij studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Vrije Universiteit en werd opgeleid tot MKA-chirurg in het VUmc.

Sinds 1998 is hij voltijds werkzaam op de afdeling MKA van het VUmc/ACTA. Naast zijn taken op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en studentenonderwijs is hij opleider en verantwoordelijk voor de specialistenopleiding MKA in het VUmc.

Zijn aandachtsgebieden zijn de reconstructieve kaakchirurgie inclusief de (pre)implantaire chirurgie, in het bijzonder bij patiënten die behandeld zijn voor een tumor in het hoofd-halsgebied, en patiënten met oligodontie en na aangezichtstrauma. Zijn onderzoek is vooral gericht op het gebruik van (autoloog) bot en botsubstituten en de toepassing van vetstamcellen (bone tissue engineering).


►  volgende spreker
Social Media
Euroteknika NL MIS Nederland Implant Direct Benelux Camlog / Pro-Cam Implants B.V. BioHorizons GmbH BioComp Dental B.V. Nobel Biocare Dentsply Sirona Bright Benelux B.V. Dyna Dental Engineering B.V. DentMerk Benelux B.V. Zimmer Biomet Dent-Med Materials B.V. Memodent B.V. Thommen Medical B.V. Anthogyr Henry Schein Dental Straumann B.V. MegaGen Benelux B.V. Excent Tandtechniek