Bert Schulten
hoogleraar Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie
VUmc / ACTA AmsterdammBert Schulten is hoogleraar mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA), in het bijzonder de reconstructieve chirurgie, aan het VUmc en ACTA in Amsterdam. Hij studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Vrije Universiteit en werd opgeleid tot MKA-chirurg in het VUmc.

Sinds 1998 is hij voltijds werkzaam op de afdeling MKA van het VUmc/ACTA. Naast zijn taken op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en studentenonderwijs is hij opleider en verantwoordelijk voor de specialistenopleiding MKA in het VUmc.

Zijn aandachtsgebieden zijn de reconstructieve kaakchirurgie inclusief de (pre)implantaire chirurgie, in het bijzonder bij patiënten die behandeld zijn voor een tumor in het hoofd-halsgebied, en patiënten met oligodontie en na aangezichtstrauma. Zijn onderzoek is vooral gericht op het gebruik van (autoloog) bot en botsubstituten en de toepassing van vetstamcellen (bone tissue engineering).


►  volgende spreker
Social Media
Memodent B.V. DentMerk Benelux B.V. Nobel Biocare Nederland BV Thommen Medical B.V. Pro-Cam Implants B.V. BioComp Dental B.V. Dentsply Sirona Dyna Dental Engineering B.V. dental bauer Nederland Euroteknika NL Dent-Med Materials B.V. Anthogyr MegaGen Straumann B.V. Zimmer Biomet Implant Direct Benelux Easier Dental Care