Bert Schulten
hoogleraar Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie
VUmc / ACTA AmsterdammBert Schulten is hoogleraar mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA), in het bijzonder de reconstructieve chirurgie, aan het VUmc en ACTA in Amsterdam. Hij studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Vrije Universiteit en werd opgeleid tot MKA-chirurg in het VUmc.

Sinds 1998 is hij voltijds werkzaam op de afdeling MKA van het VUmc/ACTA. Naast zijn taken op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en studentenonderwijs is hij opleider en verantwoordelijk voor de specialistenopleiding MKA in het VUmc.

Zijn aandachtsgebieden zijn de reconstructieve kaakchirurgie inclusief de (pre)implantaire chirurgie, in het bijzonder bij patiënten die behandeld zijn voor een tumor in het hoofd-halsgebied, en patiënten met oligodontie en na aangezichtstrauma. Zijn onderzoek is vooral gericht op het gebruik van (autoloog) bot en botsubstituten en de toepassing van vetstamcellen (bone tissue engineering).


►  volgende spreker
Social Media
Anthogyr Straumann B.V. Camlog / Pro-Cam Implants B.V. Zimmer Biomet Nobel Biocare Thommen Medical B.V. MegaGen Benelux B.V. Dentsply Sirona Euroteknika NL BioComp Dental B.V. Implant Direct Benelux DentMerk Benelux B.V. MIS Nederland Dent-Med Materials B.V. Dyna Dental Engineering B.V. Memodent B.V. Excent Tandtechniek BioHorizons GmbH Bright Benelux B.V.